Бяло парти и Карнавал на Шами плаж в град Бяла

IMG_0994.JPG

Бяло парти и цветен карнавал се проведоха в рамките на два дни на Шами плаж в град Бяла по проект "Подготовка и провеждане на културни и промоционални събития в община Бяла".

На 11 юли Маркетор в ролята на Изпълнител по проекта организира за жители и гости на града тематично "Бяло парти" с DJ и кетъринг на един от най-красивите плажове по българското Черноморие - Шами. Белите шатри, вкусните рибни ястия, забавните игри с награди, водещите и DJ музиката придадоха особен чар на партито и го превърнаха в предпочитано място за забавление на малки и големи. Всичко гости бяха облечени в бяло, което контрастираше на фона на синьото море и зелените склонове, стигащи до плажа. Очарованието на брега и красивата гледка към нос св. Атанас направиха силно впечатление на присъстващите. Морската атмосфера беше допълнена с много усмивки и настроение, а към края на вечерта пълната луна и пътеката в морето бяха единствени свидетели на забавата.

IMG_1099.JPG

На следващия ден (12.07) от центъра на града по посока плаж Шами тръгна цветен карнавал с маски, към който се присъединиха много туристи и гости на града. Малки деца, облечени в костюми на приказни герои и техните родители, които неусетно станаха част от шествието, се разходиха под съпровода на музика до брега на морето. На специално обособена сцена с DJ на Шами плаж се проведе конкурс за "Най-красива маска", в който победители станаха общо 6 деца. Скариди, русалки, небе със звезди, принцеси, феи, моряци и рибари бяха само част от интересните костюми, които грабнаха медали и купи заради своята оригиналност. Карнавалът приключи с няколко минутна заря от брега на морето, която достави истинска радост, особено на децата.

IMG_1222.JPG
IMG_1292.JPG

На 19 юли по същия проект ще се състои театрална школа в читалището на гр. Бяла, където на сцена ще бъде представена авторската пиеса "Кой открадна златната рибка?"

Събитията са в изпълнение на проект "Подготовка и провеждане на културни и промоционални събития в община Бяла", част от проект "Превръщане на региона в просперираща крайбрежна общност чрез устойчиво развитие на туризма", във връзка с изпълнение на договор на Община Бяла № 256/08.11.2013 г., по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 4.1. "Развитие на Рибарските области", Подмярка 4.1.А. "Финансова подкрепа за прилагане на Местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на Рибарските групи" по Приоритетна ос №4 "Устойчиво развитие на Рибарските области" от ОП за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013 г. на Р България, финансирана от Европейския фонд за Рибарство.

 

Similar posts: